Van harte welkom op deze website vol verhalen over boeken, films en kunst.

Omringd door boeken

De spin Sebastiaan maakte al snel plaats voor romans, detectives, biografieën en dichtbundels. Op een angstaanjagende manier groeit het aantal boeken in mijn huis. Ik lees gevarieerd en met een zwak voor vrouwelijke auteurs: spannend, meeslepend, informatief, historisch of  diepzinnig. Goed geschreven is altijd een voorwaarde. Als een boek dan óók nog fraai is uitgegeven ben ik meer dan gelukkig!

Filmliefhebber

Mijn liefde voor verhalen maakt van mij -vanzelfsprekend- óók een ware filmfanaat. Ik kijk filmhuisfilms, oude klassiekers en  documentaires. Dagenlang verlies ik mezelf in een spannende of historische serie. Actie- of zombiefilms zijn aan mij niet besteed……. uiteraard op enkele uitzonderingen na!

Kijken naar kunst

Daarnaast ben ik een enthousiast museumbezoeker. Ik heb een voorkeur voor Middeleeuwse schilderijen, met name de Vlaamse Primitieven. Maar zeker óók moderne kunst, fotografie en -niet te vergeten- kunst in de openbare ruimte prikkelen mijn nieuwsgierigheid.

Tulpen uit Amsterdam

Geboren en getogen in Amsterdam in de jaren zestig en zeventig. Vanuit mijn optiek een benijdenswaardige generatie. Creativiteit en ruimdenkendheid werden hoog gewaardeerd, overal was idioot goede popmuziek te horen, grenzen werden tot het onmogelijke opgerekt. In deze omgeving ontstond mijn liefde voor cultuur.

Werk en zo……..

Jarenlang werkte ik in de commerciële sector. Ondertussen groeiden mijn twee dochters op en deed ik verwoede pogingen om een studie Cultuurwetenschappen te voltooien. Niet alles is gelukt!

En nu…..

Wanneer ik niet in het museum of de bioscoop te vinden ben breng ik veel tijd buiten door. Ik werk veel en graag in mijn tuin en trek de natuur in om lange wandelingen te maken. Altijd in het gezelschap van Jitte, mijn hond. Als een trouwe sidekick speelt ze dan ook regelmatig een belangrijke rol op dit blog. Woef!

Wiette van Klingeren met haar hond Jitte
Met mijn trouwe ‘sitekick’ Jitte.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan mijn bericht over het nieuwste boek van Charles Lewinsky, De stotteraar.

Meer zin in een filmverslag? Plons dan in het diepe met het bericht over de Franse film Le Grand Bain, waarin een heren- synchroonzwemteam zich inschrijft voor de Wereldkampioenschappen.

Wil je reageren op een artikel of heb je een suggestie of idee? Dan ben ik te bereiken via: mail@wietteweetwat.nl

© De foto’s zijn gemaakt door Annemieke Groot.